A TÖRTÉNELEM LEGHÍRESEBB MEGCSALÁSAI

Helen Fisher, híres antropológus már régóta kutatja a szerelem és ragaszkodás tudományát. 30 évi kutatásának eredményei pedig meglepőek: Fisher azt állítja, az emberi agy felépítése tehet arról, hogy hűtlenek vagyunk – más szóval az emberekbe alapvetően, genetikailag bele van kódolva a hűtlenség. Bár első hallásra elég elrugaszkodott általánosításnak hathat ezt így kijelenteni, ha belegondolunk, rájövünk, hogy az emberiség létét igenis átszövi a hűtlenség. Az őskorban még egyáltalán nem volt jellemző a monogám emberi kapcsolat. Szerelem akkor is volt, és akkor is 2-3 évig tartott, a szerelem elszálltával pedig a pár két tagja külön úton folytatta tovább. A férfi csak addig maradt a nő mellett, míg szerelmük gyümölcse meg nem tanult önállóan táplálkozni, ekkor viszont tovább állt, hogy másik nő(k)nek is gyermeket nemzzen – ezt diktálta az evolúciós szabály. S bár később erkölcsi törvénnyé tették a hűséget mind a nők, mind a férfiak számára, az ösztönök nem vesztek ki belőlünk.

Királyok, uralkodók, elnökök, olimpikonok, és a magyar celebvilág nagyjai... nézzük a leghíresebb megcsalásokat!

1. John F. Kennedy

Listánk első helyére ki más kerülhetne, mint John F. Kennedy, a „playboy elnök”. A legendás vezető imádott ikon volt az Amerikai Egyesült Államokban, és ő is szerette a népet – volt azonban egy réteg, akikre kiemelt figyelmet szentelt: a 18-50 év közötti, csinos hölgyek.

Kennedy imádta a női nemet, ő maga pedig valóságos férfiideál volt az ötvenes-hatvanas években. Bár Kennedy ’53-ban megnősült, ez nem tartotta őt vissza attól, hogy továbbra is hódoljon szenvedélyének.

„Ha nem szexelhetek mindennap, akkor fejfájást kapok.” – nyilatkozta egyszer az USA harmincötödik elnöke, aki élete végéig ehhez tartotta magát.

Kennedy leghíresebb szeretője Marilyn Monroe volt. Az elnök és a színésznő 1962-ben ismerkedtek meg, majd nem sokkal később már együtt öltötték a hétvégét az elnök egyik villájában. Kettejük viszonyának legikonikusabb momentuma az volt, mikor Monroe szeretője 45. születésnapjára nyilvánosan elénekelte neki a Happy Birthday-t, ami közben folyamatosan érezhető volt a vibrálás a teremben. Sokak szerint ez volt minden idők egyik legerotikusabb és provokatívabb előadása.

De Monroe-n kívül rengeteg szeretője volt JFK-nek. Ismeretes, hogy megfordult az ágyában többek közt Marlene Dietrich színésznő – aki állítólag az elnök apjának a szeretője volt korábban –, Mimi Alford, a Fehér Ház egyik gyakornoka, Pamela Turnure, az elnök asszisztense, Blaze Starr sztriptíztáncosnő, Judith Campbell Exner, a maffiavezér Sam Giancana szeretője, Angie Dickinson, a Kennedy kampánystábjának egyik tagja, Mary Pinchot, egy CIA ügynök felesége, Blaze Starr börleszktáncosnő, és Gene Tierney színésznő is.

2. Woody Allen

Szintén a dobogón kapott helyet Woody Allen, aki nem mással, mint mostohalányával csalta meg feleségét.

Woody Allen és Mia Farrow 1979-ben ismerkedtek meg egymással, elkezdtek randizgatni és hamar egymásba szerettek. Ekkor Mia már túl volt két rossz házasságon. Első férje Frank Sinatra volt aki 29 évvel idősebb volt nála. Válásuk után Mia úgy döntött, részt vesz egy spirituális utazáson, Indiában.

Hazaérkezése után ismerkedett meg a méltán híres rendező, André Prévinnel, akivel 1970-ben összeházasodtak, majd három gyermekük is született. Saját gyerekeik mellett három csöppséget örökbe is fogadtak Vietnámból és Koreából (Soon Yi). Kapcsolatuk a kilencedik évben megromlott, ezért elváltak egymástól.

Ekkor ismerte meg a színésznő Woody-t, akivel 12 évig éltek együtt. Közösen adoptáltak két gyermeket, majd megszületett közös gyermekük is. Miát, aki ekkor már 9 gyermekről gondoskodott, pofonként érte a felismerés, miszerint férje és egyik fogadott gyermeke összeszűrték a levet. Soon Yi, szerelmes lett Woody-ba, az érzés pedig kölcsönös volt. A megcsalt nő véletlenül bukkant rá néhány, a lányról készült meztelen fotóra – így buktak le. A színésznő természetesen abban a pillanatban szakított férjével, majd fel is jelentette őt szexuális zaklatás vádjával. A bíróság eltiltotta a rendezőt a lánytól, ám ők öt évvel később, 1997-ben mégis összeházasodtak. Allen ekkor 62, Soon Yi pedig 27 éves volt, azóta is együtt vannak.

3. Bill Clinton

Természetesen Bill Clinton sem maradhatott le a dobogóról, hisz az övé a világ egyik legismertebb félrelépése.

Monica Lewinsky 22 évesen került a Fehér Házba gyakornokként, ahol rövid időn belül szexuális viszonyba bonyolódott az akkor már régóta házasságban élő Clintonnal. A politikai botrány három évvel az eset után, 1998-ban látott napvilágot, amikor is a lány egyik barátnője felvette azokat a telefonbeszélgetéseket, amikben Monica az elnökkel való liezonokról mesélt neki, majd kiadta azokat a sajtónak.

Az elnök először tagadta a dolgot, majd bő fél évvel később kénytelen volt mégis beismerni afférját, ugyanis előkerült az a kék estélyi ruha, amit Monica viselt az egyik pásztoróra során, és amin az elnök egyértelmű nyomokat hagyott…

„A lehető legrosszabb módon cselekedtem. Csak azért, mert megtehettem. Azt hiszem, ez semmilyen esetben nem hozható fel erkölcsi önigazolásként." – nyilatkozta akkor Clinton, aki a lány vallomása szerint összesen kilenc alkalommal lépett félre. A meghallgatások során mindenre fény derült, egészen olyan intim részletekig, miszerint egyik alkalommal Monica úgy tett az elnök kedvére, hogy ő közben az amerikai kongresszus vezetőivel tárgyalt telefonon. Clinton végül megúszta, az ellene indított bizalmatlansági indítvány nem kapott többséget a szenátusban, és maradhatott az USA elnöke, ám a lányt igencsak meghurcolta a (bulvár)média.

Úgy fest, az elnök a Lewinsky-ügy után sem volt a hűség mintaképe, Elizabeth Hurley-t szemelte ki magának, akinek házához magánrepülőt küldött, és aki az ezt követő négy napban el sem hagyta az elnöki rezidenciát.

4. Arnold Schwarzenegger

A negyedik helyet Arnold Schwarzenegger foglalja el, aki egyik háztartási alkalmazottjával csalta meg feleségét.

A Terminátort és Maris Srivert sokáig valódi álompárnak gondolták, ám egy szép napon kiderült, a kormányzó saját házvezetőnőjükkel szűrte össze a levet. Mildred Baena nem kevesebb, mint húsz évig dolgozott Schwarzenegger házvezetőnőjeként, kapcsolatuk pedig nem csak futó viszony volt. A rendszeres légyottokból még egy közös fiúgyermek is született, aki már tinédzser.

A színész le sem tagadhatná, hogy ő az apuka, hisz a fiú minden vonása és mozdulata őt idézi. Az 54 éves nő sokáig titkolta Arnold elől a fiút, ám néhány éve úgy döntött, előhozakodik a dologgal. Mikor napvilágot látott a hír, Maria Shriver 25 év házasság és négy közös gyermek világrahozatala után elhagyta férjét, de közben ugyanolyan emberséges maradt, mint korábban.

„Ez most egy nagyon fájdalmas és szívszaggató szakasza az életemnek. Anya vagyok, és a kisfiúért aggódom a leginkább. Az ő számára is annyi megértést, elfogadást és nyugalmat kérnék, mintha az én gyermekem lenne. Közben próbálom újjáépíteni az életünket, és várom, hogy begyógyuljanak a sebek.” – nyilatkozta az eset kapcsán.

Később olyan pletykák is szárnyra keltek, miszerint Maria sem volt hűséges férjéhez, egyes információk szerint a nő Schwarzenegger egyik bizalmasával ápolt igen szoros viszonyt, ám ezek sosem bizonyosodtak be.

5. Tiger Woods

Tiger Woods sikeres sportoló és boldog férj hírében állt egészen addig a borús november 25-éig, amíg ki nem borult a bili.

Erin Nordegen, Woods felesége egy napon fényt derített férje Rachel Uchitellel folytatott titkos viszonyára. A sportoló természetesen mindent tagadott, azt állította, hogy csak egyszer-kétszer találkozott a lánnyal, és akkor sem történt köztük semmi, de Erin kételkedett férje szavahihetőségében. Erin egy estén, mikor férje már aludt, átkutatta annak mobilját, amiben titkos SMS-eket talált, amikben Woods azt írta,

„Te vagy az egyetlen nő, akit szeretek.” A nő ekkor férje telefonjáról üzenetet küldött a lánynak, a válaszból pedig kiderült, hogy Woods néhány órával korábban még a lánnyal volt. A tajtékzó asszony kizavarta férjét a házból, aki ekkor autóba szállt, és egy fának ütközött.

Azzal, hogy Woods tagadta az ügyet, csak még nehezebb helyzetet teremtett saját magának, ugyanis végül 19 olyan nőszemély került elő, akikkel Woods viszonyt folytatott házassága alatt.

A pár 2010-ben elvált, majd a korábban szexfüggősége miatt orvosi kezelésre szoruló Woodsnak új szerelme lett, a nála csaknem 10 évvel fiatalabb Lindsey Vonn, ám a sportoló továbbra sem bírt a vérével, új kedvesét volt nejével, Erin Nordegennel csalta meg.

6. Ashton Kutcher

A lista hatodik helyén kapott helyet Ashton Kutcher, aki szintén nem a legtapintatosabb módon lépett félre – már ha lehet ilyet egyáltalán.

Kutcher szeptember 23-án, Demi Moore-ral való hatodik házassági évfordulójának előestéjén gabalyodott össze egy csinos szőkeséggel. Mikor Ashton Kutcher és a nála 15 évvel idősebb Demi Moore bejelentették, hogy egy pár, sokan kétkedve fogadták a hírt, ám az idő őket igazolta. Összeházasodtak, és hat évig szeretetben éltek együtt – míg nem Ashton úgy döntött, bulizik kicsit.

2011. szeptember 23-án olyan jól sikerült Ashton estéje, hogy a családi fészek helyett egy szállodai szobában töltötte az éjszakát – másodmagával. A Két pasi meg egy kicsi sztárja Sara Leal-lel, a gyönyörű, 23 éves szőkeséggel töltötte az estét, majd az éjszakát is. A színész mit sem törődött azzal, hogy másnap épp hatodik házassági évfordulójukat ünneplik Demi Moore-ral. Az ünneplésből persze semmi nem lett, pláne hogy a lány egyik barátnője megszellőztette a hírt, miszerint Kutcher nem csak aludt az ominózus szállodai szobában.

Moore ezt követően teljesen összetört. „Megpróbálom megtalálni az elveszett fényt” – írta közösségi oldalán, ami sokáig nem sikerült neki. A kettejük válása – nyilván nem véletlenül – két évig húzódott, így Kutcher csak 2013-ban tudta elvenni újdonsül szerelmét, Mila Kunist, akivel azóta már az első közös gyermekük is megszületett.

7. Diósy Ödönné Brüll Adél (Léda)<

A lista első női főszereplője Ady Endre szerelme és múzsája, Léda – bár ez a történet igazán nem mondható átlagosnak.

Brüll Adél 1898-ban ment feleségül Diósy Ödönhöz, akivel házasságkötésük után Szófiába, majd Párizsba költöztek. Adél 1903. szeptember 6-án ismerkedett meg Adyval, és meghívta magukhoz a költőt, akivel eztán évekig hármasban éltek együtt. Diósy Ödön egyáltalán nem csak elviselte, de támogatta is felesége és Ady viszonyát. Bizonyára nem sok férj tudta volna így kezelni a dolgot, „Dodónak” azonban könnyen ment,

ugyanis Adéllal való kapcsolata alibi házasság volt. Diósy Ödön a férfiakat szerette. A szerelmi háromszöget tovább bonyolította Léda húga, Berta, aki gyakran vendégeskedett náluk, és aki szintén szerelmes volt Adyba – ezzel a költő vissza is élt, több volt köztük puszta barátságnál.

1907-ben kezdődött kettejük kapcsolatának kálváriája. Adél halott kislányt hozott a világra – aki bár hivatalosan a Diósy nevet kapta, bizonyosan a költő gyermeke volt – ami mindkettejüket megviselte. Sokat veszekedtek, a végső szakítás 1912-ben jött el, az „Elbocsátó szép üzenet” formájában. A nőt teljesen lesújtotta a vers, Ady és Léda soha többé nem látták egymást, sőt Léda még egykori szerelme nevét sem ejtette ki többet.

Ady két évvel a szakítás után találkozott Boncza Bertával, azaz Csinszkával, akit szűk egy évvel később feleségül is vett. Ady halála után Csinszka Babits Mihállyal esett szerelembe, kapcsolatuk egy évig tartott.

8. Leann Rimes

Lédát Leann Rimes énekesnő követi, akiről 2009-ben röppent fel a hír, hogy megcsalta férjét a szintén házasságban élő színésszel, Eddie Cibriannal.

Az énekesnő és háttértáncos pasija akkor már hét éve éltek együtt, Dean Shelmet állítása szerint a nő mellett egyszerre kellett férjnek, társnak, apának, szeretőnek, barátnak és menedzsernek lennie, érthető tehát, hogy nem mindig tudta eldönteni, szerelmének éppen melyikre van szüksége. A férfi szerint a közös munka is hozzájárult ahhoz, hogy kettejük közt kihunyt a szenvedély, ám azt állítja, sosem gondolta volna, hogy felesége egyszer ilyen

megalázó helyzetbe hozza őt. Azt pedig pláne nem hitte, hogy épp színésztársával, Eddie Cibriannal fogja őt megcsalni. „Soha álmomban sem hittem volna, hogy bármi ilyesmi fog történni! Hiszen annyira szüksége volt rám! Vannak dolgok, amiket nélkülem nem volt képes megtenni. A feleségemnek volt például telefonja, de soha nem használta, az emberek, ha akartak tőle valamit, engem hívtak. Minden rajtam keresztült történt.” – mesélte Sherem hat évvel az eset után.

A sztori pikantériáját az adja, hogy míg Rimes egy hét éves kapcsolatot rúgott fel, Cibrian kilenc éve volt együtt Brandi Glanville-lel.

De hát kutyából nem lesz szalonna… Hát évvel a nagy egymásra találás után új szerelmét is megcsalta Cimrian – mégpedig volt feleségével fűzte újra szorosabbra a szálakat…

9. Schobert Norbi

Schobert Norbi és Rubint Réka sok-sok éve a boldog házasság megtestesítői. Norbi és Réka 2002 óta alkotnak egy párt, és bár nem volt mindig minden zökkenőmentes, álompárként tartja számon őket a közvélemény.

Első nagyobb nyilvános összetűzésük 2009-ben volt, amikor is azért borult ki a bili, mert Réka saját vállalkozást szeretett volna indítani, Norbi pedig azt szerette volna, ha felesége a karrierista üzletasszony helyett nyugodt, békés családanya lenne. Réka összeszedte a gyerekeket, majd egy kis időre anyukájához utazott velük, ám a pár hamar rájött, nem érdemes ezen veszekedni. Norbi beleegyezett a saját vállalkozásba, Réka pedig hazament a gyerekekkel együtt. 2011-ben ezt egy újabb botrány követte: kiderült, Norbi megcsalta Rékát. A pár a Frizbiben mesélte el Hajdú Péternek, hogy kapcsolatuk hatodik évében, 2008-ban Norbi egy másik nő karjaiban kereste a boldogságot.

„Valóban egyszer előfordult, még évekkel ezelőtt. Ez abban az időszakban volt, amikor Norbinak kiderült a szívbetegsége, ettől mindketten nagyon megijedtünk." – nyilatkozta Réka 2011 novemberében.

„Átbeszéltük a dolgokat, elárulta gondolatait, hogy mi is zajlik le benne pontosan. Ez segített át minket ezen a perióduson, hogy mindent meg tudtunk beszélni, és megértettem őt. Ez a próbatétel megerősítette a kapcsolatunkat. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy újabb félrelépést megbocsátanék." – tette hozzá a fitneszedző, akinek szinte szavába vágott férje és biztosította feleségét, hogy élete legnagyobb baklövését soha nem követné el még egyszer.

10. Gáspár Győző

Húszévnyi házasságuk során Bea asszony sok mindent elnézett férjének, mellette állt jóban-rosszban, még azt a keserű pirulást is képes volt lenyelni, hogy férje bizony több alkalommal is megcsalta őt.

Bea asszony életében Győző volt az első férfi, 19 éves volt, mikro megismerkedtek. Két lányuk is született, és bár veszekedésüktől gyakran volt hangos a ház és a környék, mindig kitartottak egymás mellett. Bár sosem fordult meg a fejében, hogy félrelépéssel viszonozza férje liezonjait, van bevált praktikája az ilyen szituációkra.

„Ami nekem fáj, az a félrelépés, neki pedig a pénztárcája. Úgyhogy nemegyszer előfordult már, hogy rengeteget költöttem. Egyszer, amikor sejtettem, hogy valami nem stimmel, még el is vettem a pénztárcáját, ő meg abban a hitben volt, hogy ellopták. Hát én meg megtaláltam, csak nem voltam becsületes megtaláló.” – nyilatkozta Bea, akinek nyilvánvalóan fájtak férje hűtlenkedései, de nem tudta elképzelni, milyen is lenne nélküle.

„Szeretem, gondoskodom róla, örülök, ha vele vagyok, örülök, ha összeveszünk és kibékülünk, hogy jó apa, hogy azon van, hogy megteremtsen nekünk mindent, szóval olyan sok dolog van, amit nem tudnék elképzelni nélküle.” – mesélte a megcsalt feleség Joshi Bharat műsorában.

Győző nem tagadta a felesége által felvázoltakat, de a dolog pozitív oldalát nézi.

A felhasználóink történeteire is kíváncsi vagy? Olvass bele mások történeteibe is!

Rendszerüzenet

Rendszerüzenet