5 ok, ami miatt félrelép egy nő

Budapest, 2019. 11. 25.
Gyakran esik szó arról, hogy a férfiak miért tartják be nehezen a hűségesküjüket. De vajon mi késztet egy nőt arra, hogy félrelépjen? Talán meglepő, de sokszor a tipikus párkapcsolati problémák vezetnek oda, hogy egy nő máshol keresse a boldogságot. A Viszony.hu párkapcsolati szakértői szerint leggyakrabban az alábbi 5 okra vezető vissza a női hűtlenség.
  1. Az érzelmi támogatás hiánya

A legtöbb nő azért lép félre, mert a partnerétől nem kapja meg azt az érzelmi kötődést, amire vágyik. A férfiakkal ellentétben a nők először általában mindent megtesznek a probléma megoldásáért és a kapcsolatuk megmentéséért. De ha már úgy érzik, hogy nincs esély a változásra, akkor elkezdenek kifelé tekinteni, és más karjaiban keresik a boldogságot.

 

  1. Önértékelési zavarok

Sok esetben nem a férfi tehet arról, hogy a párja hűtlen lesz hozzá. Maga a nő az, aki elégedetlen önmagával, és önértékelési problémákkal küzd. Persze az életén nem szeretne változtatni, talán mert gyerekei vannak, vagy anyagi biztonságban él, amelyet fél elveszíteni. A boldogságot mégsem önmagában keresi, hanem kívülről várja, és ilyenkor egyetlen lehetséges megoldásként egy kalandba menekül.

 

  1. Pozitív megerősítés keresése

A nők gyakran láthatatlannak hiszik magukat egy kapcsolatban. Ezért amikor egy másik férfitől figyelmet és pozitív visszajelzéseket kapnak, attól azonnal különlegesnek érzik magukat. Ez pedig egyenes út lehet a hűtlenséghez.

 

  1. Más férfiak idealizálása

A nők kíváncsiak. Érdeklődésükbe beletartozik a partnerükön kívül a többi férfi is, főleg akkor, ha már évek óta benne élnek adott kapcsolatban. A kíváncsiság pedig könnyen elvezethet oda, hogy egyszer csak lehetséges romantikus partnerként tekintenek egy másik férfira. Lehet ő akár egy boldogtalan kolléga, akit meg kell vigasztalni, vagy egy régi barát, akiből hirtelen több lesz plátói szerelemnél. Gyakran minden előzmény nélkül, csak egyik dolog hozza magával a másikat.

 

  1. Technológia

Napjaink modern közösségi felületei felerősítették azt a tendenciát, hogy a nők is nehezebben köteleződnek el egyetlen férfi mellett, mert annyi potenciális jelölt van még, aki talán jobb partner lenne. Ráadásul az internet meg is könnyíti a hűtlenkedést, hiszen, amíg korábban nem volt mindenkinél mobil, és internet, addig a titkos viszonyokra is hamarabb fény derült.

Rendszerüzenet

Rendszerüzenet