A férfiak kollégájukkal, a nők inkább valamelyik barátjukkal lépnek félre

Budapest, 2017. 09. 16.
Valakinél már egy csók is megcsalásnak számít, míg mások szemében az érzelem mentesség eleve kizárja a félrelépés fogalmát, még szexuális viszony esetén is. Vajon van-e különbség a férfiak és a nők félrelépésének okai, valamint a választott partner között? Elárulhatjuk előre, hogy van, nem is kicsi!

A magyar hűtlenkedők társkereső oldala – mert hogy van ilyen –, a Viszony.hu korábbi kutatásából kiderült, hogy a magyarok többsége lépett már félre legalább egyszer, vagy nem zárja ki ennek lehetőségét. A kutatások szerint a férfiak közel fele az elégedetlen szexuális élete miatt csalja meg a párját, a nőknél ez csupán a második leggyakoribb indok és alig negyedük lép félre emiatt. A hölgyeknél a legfőbb kiváltó ok a félrelépésre a szerelem elmúlása, az érzelmi válság, de sokan amiatt is megcsalják párjukat, mert úgy érzik, nem kapnak elég figyelmet tőle. De kivel lépnek félre leggyakrabban a nők és a férfiak?

Korábban a Szexrandi.hu tette közzé saját felmérésének eredményét, miszerint a magyarok több mint a felének volt már munkahelyi szexuális kalandja. Ezzel egybecseng az a nemzetközi kutatás is, ami szerint a férfiak közel fele, a nőknek pedig harmada, ha félrelépett, azt a kollégájával tette. Teljesen fordított az arány, ha a barátokat nézzük, a nők ugyanis inkább baráti körből választanak maguknak titkos partnert, a férfiakra ez jóval kevésbé jellemző. A nők egyébként kétszer olyan gyakran csalják meg jelenlegi párjukat az exükkel, mint a férfiak, akik inkább idegenekkel teszik ezt.

A Viszony.hu statisztikái szerint egyébként a fővárosiak a leghűtlenebbek, kétszer-háromszor nagyobb a megcsalási arány vagy az arra való hajlandóság, mint a vidéki településeken.

Rendszerüzenet

Rendszerüzenet