Mennyire hűtlen a magyar?

Budapest, 2015. 04. 24.
Bár nemzetközi kutatások szerint Magyarország nincs benne a világ 10 leghűtlenebb országában, azért nálunk is szép számmal akadnak olyanok, akik kikacsintgatnak kapcsolatukból. Az első magyar hűtleneknek szóló társkereső oldal, a Viszony.hu korábbi kutatása azt mutatja, hogy minden második magyar megcsalta már az aktuális párját. Igaz, ez nem összevethető a nemzetközi felmérésekkel, amiket kifejezetten házasságban élők körében végeztek.

Egy nemzetközi felmérés eredményei szerint a világon a legtöbb házasságtörés Thaiföldön történik, ahol a házas felnőttek 56 százalékának volt házasságon kívüli szexuális kapcsolata. A lista második helyén Dánia áll, majd Németország, Olaszország és Franciaország következik. A 10 leghűtlenebb ország listáját Anglia zárja holtversenyben Finnországgal (36% a házasságon kívüli szexuális kapcsolatok aránya ezekben az országokban).

Nézzük, mi a helyzet itthon! A Viszony.hu oldalra az elmúlt bő másfél évben több mint hetvenezer hűtlenkedni vágyó regisztrált. (Ez idő alatt Magyarországon közel 100 ezren kötöttek házasságot.) A hazai hűtlenkedő oldal felmérése szerint Budapesten lépnek félre a legtöbben, de Győr, Komárom-Esztergom és Csongrád megyékben is az országos átlag felett szegik meg hűségesküjüket.

Következzen néhány hazai statisztikai adat, amik hiteles forrásmegjelölés nélkül évek óta keringenek a magyar interneten, de ha ezekből akár csak a fele igaz, már az is elég meghökkentő lehet mindenki számára:

• A férfiak 33 százaléka már a házasság első évében megcsalja a feleségét.
• A nők 44 százaléka kívánatosabbnak tartja magát a félrelépés után.
• A férfiaknak csupán 4 százaléka szeret bele alkalmi partnerébe.
• A válóperek 71%-át a feleségek kezdeményezik.

A válások száma lassan, de folyamatosan növekszik hazánkban, míg a ’80-as években 100 házasságra 35 válás jutott, mára minden második házasság válással végződik (55%). Hazai statisztikák szerint a két leggyakoribb válóok egyike egyébként nem más, mint a hűtlenség. A másik az alkoholizmus.

Rendszerüzenet

Rendszerüzenet