A barnák hűségesebbek, mint szőke társaik

Minél világosabb a hajunk, annál könnyebben lépünk félre?

Budapest, 2014. 11. 24.
Gondolta volna, hogy a szem- és hajszín meghatározza, hogy valaki mennyire kapható a hűtlenkedésre? A legismertebb hazai hűtlenkedős társkereső oldal, a Viszony.hu felmérése alapján bizony érdekes összefüggések derültek ki legutóbb.

Ha megkérdeznénk, hogy vajon a szőkék vagy a feketék hajlamosabbak a megcsalásra, valószínűleg a többség a szőkékre voksolna. Azt kell, hogy mondjuk, teljesen jogosan!

Míg a magyar lakosságon belül minden harmadik-negyedikünknek világos a haja (szőke vagy szőkésbarna), addig a hűtlenkedők között a világos és sötét hajúak aránya kiegyenlíti egymást. Ez azt jelenti, hogy a hűtlenek között kétszer annyi szőke vagy szőkésbarna hajút találunk, mint egyébként az ismerőseink között. A sötét hajúak tehát ezek alapján valószínűleg jóval hűségesebbek, mint világosabb hajú társaik.

Hasonló következtetésre jutunk, ha a szemszínt vizsgáljuk. A Viszony.hu kutatása szerint, míg a magyaroknak fele-háromnegyede sötét (barna, fekete) szemű, addig a hűtlenkedők között csupán 47% az arányuk.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a hűtlenségre leginkább a világos hajú és szemű társkeresők kaphatók.

A kutatásból kiderült az is, hogy a hűtlenkedés leginkább a nemdohányzó diplomásokra jellemző. A Viszony.hu statisztikái szerint ugyanis mind a diplomások, mind a nemdohányzók jelentősen felülreprezentáltak az oldalon. A hűtlenkedni vágyó társkeresők egyharmada ugyanis diplomás, viszont háromnegyedük egyáltalán nem dohányzik.

Ha tehát párunk világosabb hajú és szemű, ráadásul diplomás és nem dohányzik, jobban tesszük, ha nyitva tartjuk a szemünk!

Rendszerüzenet

Rendszerüzenet