Szeretőkereső szolgáltatás lesz az év hazai online botránya?

Budapest, 2013. 09. 23.
Internetezők ezrei háborodtak fel a napokban, amikor elindultak a nem titkoltan házastársakat és kapcsolatban élőket megcélzó társkereső, a Viszony.hu hirdetései az interneten. Betiltott tévé kampányról, fenyegetésekről is hallani, több online felületen pedig parázs vita alakult ki az internetezők között: mennyire elítélendő ez a hazánkban még újnak számító és valljuk meg, sokak körében jogosan megbotránkoztatást keltő szolgáltatás.

A hazai online társkereső piac egyik meghatározó szereplője, a több online társkereső szolgáltatást is működtető Habostorta Kft. a napokban hirdetni kezdte társkereső portfóliójának legújabb tagját, a Viszony.hu-t, amivel nem kis felháborodást okozott kortól és nemtől függetlenül.

„Undorító! Ez bűn”, „Úgy látszik a gerinctelenségnek nincsenek már határai... gusztustalan...”, ilyen és még ennél is durvább véleményeket olvashatunk különböző internetes fórumokon. Volt olyan felhasználó, aki egyenesen halálos bűnnek nevezte az oldal megalkotását, ami családok ezreit fogja szétrombolni.

„Magyarország első, kapcsolatban élőknek szánt diszkrét társkeresője!” – olvasható a Viszony.hu főoldalán és valóban, az Egyesült Államokban például már évek óta működnek kifejezetten szerető keresésre specializálódott társkereső oldalak, hazánkban ez az első ilyen jellegű szolgáltatás. Kérdés persze, hogy mennyire etikus vagy erkölcsös egy olyan weboldal elindítása, ami kifejezetten a hűtlenkedőkre épít, belőlük akar megélni.

„Nem volt célom, hogy házasságokat tegyek tönkre, de tény, hogy egy viszony mindig nagyon izgalmas, és néha kifejezetten jót tesz a stabil párkapcsolatnak. Új színt visz bele, felpezsdíti, és itt legalább nem akarják lenyúlni a társat, hiszen mindenkinek van sajátja” – nyilatkozott korábban a Viszony.hu alapítója, Györfi András, aki azóta is tartja ezen véleményét. Az oldal alapítója a kritikákra csupán annyit reagált: nem az ő felelőssége, hogy van igény az ilyen viszonyokra.

A weboldalnak saját – egyébként igen aktív – blogja is van (Hűtlenség ábécéje névre hallgat), ahol az egyik legfrissebb cikk a „Tartós kapcsolatban könnyebben toleráljuk a félrelépést?” címmel már önmagában komoly erkölcsi kérdéseket feszeget. A blog névtelen írója szerint a hűtlenség, a félrelépés, a megcsalás, a nyitott kapcsolat, a monogámia és a poligámia viszonya, a szeretőzés és a kalandozás mind-mind helyet kap majd a későbbiekben. ”A lényeg, hogy tabuk nélkül, civilizáltan, nyíltan tudjunk vitatkozni minderről” – írja egyik bejegyzésében a blogger. Amellett, hogy a blogon szereplő írások egyáltalán nem tekinthetők színvonal alattinak, a civilizált vitatkozásra kíváncsiak leszünk, látva az eddigi reakciókat.

A legnépszerűbb videó-megosztókra is felkerült reklámfilmet a témára tekintettel egyetlen kereskedelmi tévécsatorna sem vállalta, hogy adásba adja. Ez persze lehetne egy okos marketingfogás is, de ismerve a magyar kereskedelmi televíziók óvatos jogi hozzáállását, az esetleges hatósági büntetéstől való félelem áll az ügy mögött.

Mindenki eldöntheti magában, hogy véleménye szerint mennyire elítélendő manapság a hűtlenséget, mint az egyik fő bűnt bármilyen online vagy nem online szolgáltatással támogatni.

Rendszerüzenet

Rendszerüzenet